VÅREN 2013 Vart kommer 9-e klassarnas skolresan att gå?

Våra duktiga ungdommar har kommit på att de ska arbeta och spara ihop till en avslutningsresa när de ska sluta i grundskolan och bjudit inn alla föräldrar till de 33 eleverna som går ut 7é klass i vår.
Klasskassan är i dag på strax över 7000 kr.

Det som ungdommarna beslutade var att sälja 14 st påskgodis burkar/elev ala 50 kr styck.

Sedan annordna Påskdisko för förskolan till andraklasseleverna på Kullata skolan med hjälp av föräldrar, sälja chokladbollar som klasskamraterna får baka, popcorn och festis.

Om några veckor blir det dax att ta med krattor och åka till Bispgården och kratta runt kraftverket det ger även klirr i kassan.

Vart resan kommer att gå det fanns många förslag, dels av föräldrarna som ville ha resa innom Sverige, vilket inte tjejgruppen som jag lyssnade på hade en tanke , deras förslag var Grekland, Kreta, Cypern , Thailand helt enkelt solresor, få se hur mycket pengar som de lyckas få ihop och när de kan enas med killarna och föräldrarna.

Sedan funderar de på att spara 50 kr i månaden från 8é läsåret


Hittade på Ving.se hemsida   "Högklassiga klassresor till solen! från 3100 kr"

Sälj lotter 3000 st a´la 20 kr st med en behållning på 30,000 kr kanske ide när det är Hammarstrands marknad, kruskalas osv?


Kommentarer
Postat av: Carina

Heja, vad kul med nytt inlägg :) Kikar varje dag ;)

Ja, det var ett bra möte de bjudit in till synd att inte fler kom. Men det är toppen att de drar igång redan nu, mycket förnuftigt. Vad jag tänkte på är att det skulle vara bra om de länkade sig till dig o de andra som är "klassföräldrar" så att ni kunde vara delaktiga i vad som planeras o händer o att allt "kommer på pränt" och sprids till oss andra föräldrar. Du hade ju funnit mkt bra info om försäljn o resor, som är bra att sprida vidare till alla :) Ja, det lär bli roligt för dem när de ska iväg i 9an iallafall. Kul! ha de´! / Carina

2011-04-05 @ 22:37:45
Postat av: ida :)

Hej! Tyvärr tror jag om jag inte minns fel att man får inte lägga till pengar i klasskassan. Eftersom alla kanske inte har möjlighet till det ekonomiskt. Det var till och med så får min klass, och vi funderade på 20 kr. men vi fick inte.. :)

Det är bra att dom är målmedveten. Diskutera ut ett mål redan nu så dom kommer någonvart. :)

2011-04-05 @ 22:47:07
URL: http://anderssonida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0