Jag önskar mig en Cadillac rosa cab !


Vem skulle inte villa glida runt i Rättvik på Clasic car Week i sommar i en rosa pärla från 50 talet, tyvärr äger jag ingen sådan och sedan ska jag få tillökning runt den veckan så det blir att vara hemma och vaka. (stor glädje bara det)
Lite annat som är kul med dessa bilar är 50-tals klädena , vilka läckra klänningar det finns.
Sedan har vi småraggarna Moa och Simon i byn på sommaren som gärna tar sig en sväng finklädda ner till Hammarstrand för att få sig en god glass strut och förgylla våran tillvaro med Rattarbilar (ej raggarbilar himla sött av lilla Moa) och andra roliga upptåg
En av Elvis rosa Cadillacar framför Graceland

Varma vindar och stormvindar, blir promenaden inställd????

Är det något jag ogillar är när det stormar ute, vill ut och ta en rejäl promenad med stegräknare och joggarskorna på . Kanske vinden bedarrar tills i morgon fast inte tusan är man ledig då.

Sådana hära dagar känns som inga dieter i värden hjälper men det är bara att kämpa vidare, köpte ett par shorts i norra skottland av alla ställen som var i minsta laget och de borde passa som en smäck när det bär av till Thailand.

Har gått med i en Stegtävling som www.motiomera.se anordnar där man går en rutt genom Sverige som man själv lägger upp, där kan man följa sina framsteg på kartor och diagram, eftersom jag prenumererar på tidningen MÅBRA får jag prova en månad och får köpa en ny stegräknare för 99 kr ,min gamla stegräknare som jag har ger mig massa extra steg och den som var bra gav jag bort.

Det har börjat ganska många nya runt mig med Dukan Dieten så jag tänkte att ni skulle vara intresserade av http://proteindieten.blogg.se  han som har den Bloggen Karl-Erik Söderberg har lagt ut  en hel del bra recept och hur han tänker med maten och goda råd ,kommer att lägga en direktlänk från min blogg.

Minskar med ca 0,5 kg i veckan fortfarande och det märks framförallt att kläderna inte sitter så tait och de som hade krymt en storlek i garderoben sitter bättre.

Har nu kommit i gång och börjat jobba igen och vad det känns bra, måste bara kommma ihåg att inte lyfta för tungt ännu, har fått stoppa mig själv många gånger för tänket finns att äh bara och lyft.

Schäfer vakt med mycket soliga promenader i helgen

Helt underbart med att ha hund, här ovanför finns en långhårig och en sådan skulle jag villa ha men tyvärr med alla timmar borta så är jag superglad att få låna Pernillas fina hund ibland.
Maten är fortfarande enligt Dukan och jag går ner ungefär 0,5 kg i veckan och är jättenöjd med det. Folk runt mig är fundersama vad jag håller på med men när de får veta blir många intresserade och vi blir flera som har börjat. Det som kännts jobbigt vissa dagar är att ta sig i kragen och ge sig ut på promenaden, tror jag har haft en förkylning i kroppen så det kan vara därför.
Nu är det en vecka sedan vi bokat resa till Thailand och har fått veta att även brorsdottern  Sandras mamma ska iväg samma tid men vara några veckor längre, få se om vi kan mötas i Krabi dit de ska andra veckan vi är i samma område.

Thailand och radioaktivt nedfall från Japan



Som alla andra människor tycker man att det är förskräckligt vad som händer i Japan dessa dagar, Det var länge sedan vi i sverige röstade för eller emot kärnkraften.

Jag röstade den gången mot, men samhället har gått framåt och jag har nog blivit blase på senare år det var ju så länge sedan det hände i Tjärnobyl och vi fick mäta våra bär, svampar och älgar i Beckrell.

Känner mig lite orolig i dag inför resan till Thailand i April med alla jordskalv och kärnkraften i Japan, för varje utsändning på tv man ser så blir det värre och värre med kärnkraftverket om dessa människor ändå "bara" hade tsunamin och jordskalven att kämpa mot, vad håller på att hända?

Dieten går det bra med, minskar i vikt varje vecka inte så mycket  men även denna vecka 0,5kg och det är jag väldigt nöjd med.
Kämpar på med 30 min promenaderna varje dag med stavar om jag inte har hundsällskap, vovve kommer på fredag igen och stannar över helgen himla mysigt .
Har lagt till  lite egna produkter till Dukan Dieten och det funkar bra för mig.

Olda Frasbröd (glutenfria hårda kex majsgryn, vatten , majsstärkelse) på dessa äter jag gärna Philadelfiaost  5%  med tomater och herbamare salt, eller ST:DALFOUR marmelad  tranbär&blåbär som inte är så söt och inget tillsatt socker



Annas ponny Petronellas avkomma på Gotland



Bizzie är Petronellas enda föl och hon har i sin tur en 2 årig avkomma Bix även den skimmel.
Tur att man har hästarna för vart är världen på väg, tänker nu på Japan och allt med jordbävningar och tsunamin, på jobbet hörde man inte om något annat i dag och kärnkraften fy vad otäckt .


middagsförslag , dieten med mycket protein , älgfärs magert kanon







I dag träffade jag käre grannen ute på promenad, -18 kg och det syntes, simmat och promenerat när de varit nere i Thailand över värsta vintern hela tre månader.

Älg chili con carne

500gr älgfärs (kan användas vilken köttfärs som hellst)
1 stor gul lök hackas inte så smått
2 vitlök klyftor hackas
1 förpackning kidneybönor
1 burt vitabönor i tomatsås
1 röd chili  (ta bort kärnor)
3 valfria paprikor bitar
salt , sv.peppar, chilipulver, paprikapulver
piripiri på flaska (väldigt starkt)

Blev uppskattat av alla utom dottern som har svårt för bönorna.

Thailand nu bokat och klart , Krabi och Koh Lanta

Monica och jag i mitten av 80 talet på Canarieöarna sedan har vi inte rest tillsammans, men nu är det vi som åker till Thailand tillsammans , gubben backade ville inte lämna landet när våren står för dörren.
Vi ska besöka Koh Lanta och mina vänner där,vi hyr boende genom dem på www.lantarentestate.com sedan kanske några dagar & nätter i Krabi funderar vi på vi får se.
Flygresorna bokade jag via www.flygresor.se där jag hittade absolut bästa priserna , det var till och med billigare att flyga med SAS från Frösön till Arlanda t.o.r än att boka tåg inte klokt igentligen, det går dessutom utmärkt att åka buss Hammarstrand-flyget om inte jag skulle få någon som kör mig i och med flyget från frösön går kl 09,50 helt plötsligt känns det ganska bra med komunikationer i länet, skulle jag ha åkt tåg från sundsvall skulle jag vara tvungen att åka senast med tåget 08,05 och då blir det ändå avresa mycket tidigare.
Flyger från arlanda gör vi kl 14,30 med Thaiair, ni som bara åkt charter skulle någon gång få möjlighet att resa med Thai, deras benutrymme och service är inget man kan klaga på, allt ingår i biljettpriset maten, drickat, snacksen mm. Vi kommer även att åka inrikes och där får man en box med sandwish dricka kaffe mm även på kortare resor.
Synd att det är några veckor kvar annars skulle det kännas kul att få börja packa, men det behövs skramlas ihop lite slantar inför resan och bli lite lättare på vågen så jag får handla lite nytt i en storlek som inte blir för stor tills sommaren

Sportlov och förkylning

I går blev Anna genomförkyld, typiskt på lovet, jag åkte själv och lämnade tillbaks Elektra kändes tråkigt, men synd om henne nu när jag börjat jobba och Anna är sängliggande.
Det har varit jättekul med vovven men jag kommer och hämtar henne nästa gång jag är ledig några dagar, och alla är friska.

Ute har det blivit blankis så jag hasar mig fram på promenaden fast jag har broddar på skorna,  jag hoppas att det ändras snart så man kan kliva på i rask takt, tänker så fort det blir bart jogga en bit av mina promenader,

Nu ser det ut som jag kommer att kunna ta ledigt för att kunna resa så det återkommer jag till.

I dag bär det iväg med arbetskamraterna till Österund och matmässa ska bli spännande i och med min diet men tycker inte det ska bli något problem, bara jag äter ordentligt innan jag åker iväg

Tidningar till min kaffekopp, en till Målgrupp män över 55, vem är jag??



Detta är min lektyr som jag har prenumeration på.
Tänkte berätta  om ledarsidan i Privata Affärers sista nummer där det berättades att de gjort en marknadsundersökning av sina läsare och att genomsnittet var män över 55 år, men eftersom det är näst sista nummret som ligger bredvig mig så kommer det att handla om lite andra saker.

Frågar mig runt lite på arbetsplatsen och bland vänner om det är någon som delar mitt intresse med aktier och i dagsläget vet jag bara en av mina kvinnliga kompisar i ungefär samma ålder som har lite aktier men är inte lika aktiv.

Mitt intresse kommer från min pappa som var väldigt intresserad, jag funderade och kollade mina fonder och reagerade över alla avgifter och började leta mig fram över nätet och hittade några forum som jag läste och kom till att jag nog skulle testa att ta bort mina få slantar på fonderna och lägga över dessa i aktier i stället och lära mig så mycket jag kunde, så då började jag med några nummer av Privata Affärer som jag hittar mycket intressant läsning i . Om fler skulle läsa sådana tidningar skulle vi nog inte bli lika lurade av banker och elbolag OSV. Finns även reportage om viner , resor och annat smått och gott.

Funderar varför kvinnor är så ointresserad av sin ekonomi?

-0,5 kg på en vecka , flåset mycket bättre. SOL strålande SOL

Har varit ute på långpromenad med Elektra i skogen i dag , promenerade i skoterspåret vi har någon + grad och strålande sol. Branta backen upp till våran fina gamla väg i skogen går som ingenting att promenera uppför i dag och det har bara dessa dagliga promenaders förtjänst, förut fick jag stanna mitt i backen för att kippa efter andan. Känns väldigt kul och speciellt med tanke på att vi har tjejmilen i Stockholm i September som mål.

Säljer saker som bara den på Tradera och fyller på kassan, tror kanske de snart blir less på mig på Time där det är inlämning för Schenker, Att ha saker liggande som man får några kronor för blir en del till slut.

Funderar fortfarande på en semesterresa i maj om jag får ledigt kommer jag att vilja åka till Thailand för att handla lite nya kläder och komma ifrån vardagen för att hämta lite inspiration en del kanske tycker att det är fel årstid när det börjar bli fint här hemma, men jag gillar äventyret att få komma bort några dagar och det är svårt mitt i vintern när man har stallet fullt av fyrfota vännerna som ska fixas med flera gånger om dagen.

Thailänska templet utanför Hammarstrand i de Jämtlänska skogarna



.



Klarade av och hålla dieten på jobbet



Nu känns det att vi håller på att få vår i luften, tittade ut på jobbet i dag och längtade efter att sitta ute och fika på rasten.
Har varit lite orolig hur jag ska klara och jobba med mat och hålla mig till dieten , men det var inget problem alls det gäller att börja dagen med en ordentlig frukost innan jag åker på morgonen, sedan hålla mig till sådant som jag ska äta på fikarasten, och då var jag inte ens sugen mer på än kaffe

Njuter av mina promenader och denna vecka går det som en dans förutom broddar och blankis, har ju Pernillas goa hund Elektra och hon tackar inte precis nej till alla promenader hon får ut på.
Jag märker på benen att promenaderna har gjort sitt till  ordentligt, aven flåset ,
Har fått dra ihop byxorna med skärp och det är himla kul att se att det blir förändring och då inte fått försaka speciellt mycket.
Gjorde en god blandning med bönor

1 förpackning blandade bönor
1 förpackning aptina 3% fetaost
hackad gurka
skivad rödlök
1 pressad vitläk
salt svartpeppar
mangovinäger med lite vatten
lite honung eller sötningsmedel (kan uteslutas helt)

Arbete och sportlov

I morgon börjar jag arbeta efter nästan 4 månaders sjukskrivning, ska bli skönt att få komma i normala spår igen, jag tror att man behöver den sociala samvaron och lite rutiner. Nu får jag fundera och planera min mat till jobbet så jag fortsätter min viktminskning

Anna har lov och är till sin stora glädje hundvakt till Elektra, då blir det långa promenader.

Nu har det börjat bli töväder så grushinken är framme bråddar på skorna annars kan man slå sig rent fördärvad.

Ska strax ut på min promenad, i går fuskade jag för det var storm ute , sedan var jag på middag och åt något alldeles fantastiskt  ungsbakad öring ,blandade rotfrukter , och sås gjord på senap och creme frech, det var inte riktigt efter Dukan men är man bortbjuden så inte tackar jag nej och krånglar och sedan är det bara att ta nya tag.

Håller fortfarande på och säljer på tradera var ner i stallet och rörde om bland allt som hängde på krokarna och vipps hittade jag en massa saker som jag absolut inte har någon andvändning för och inte kommer att använda inom överskådlig tid, så det åkte ut på annons ponnygrejjer, ska fortsätta rensa så kanske jag kan se vad jag har på krokarna.
Vi hästmänniskor verkar kunna dra på oss hur mycket som hellst och efter ha varit hästägare i 35 år finns en hel del.

Funderar över om jag får ledigt efter påsk, ska verkligen jobba för att komma iväg till Thailand borde behöva en ny garderob bland annat, och där finns mycket att shoppa.



Fyller 15 år i år, moppe och traktorkort, pappa kollar EPA-traktorer


Det händer mycket runt våra ungdommar nu de blir mer medvetna och får väldigt bestämmda åsikter hur allt ska vara, kläder, smink, killar mm

Såg en stund på slutet av SVT 1 program Debatt som handlade om unga bloggare och blev väldigt bestört av tjejen som har Kissies blogg, har sedan varit in och läst lite och vad de kan göra för att bli uppmärksammade i sitt bloggande.

Etta på bloggtoppen ligger en blogg som kallas  Från 14 år och gravid till 15 år och morsa http://micahs.se  denna tjej är precis ett år äldre i dag än vad Anna är och bloggar mycket och får väldigt mycket komentarer om sitt liv, blev ganska upprörd när jag läste kommentarerna om denna tjej som bara är en tonåring själv och har en liten bebis,

Nu är det inte så länge tills våra ungdommar får börja ta körkort för EU-moppe & traktor, Anna har mentalt börjat förbereda sig att när hon klarat traktorkort kommer det att finnas en epatraktor på gården, hennes pappa sitter och kollar annonser så vi får se.

Smink och naglar är debatterat livligt med kompisarna nu och sminkningen blir mer och mer vågad

på skoldagarna




SEMESTERPENGAR eller KÖPA HÄST hur gör jag !


Har sista åren varit ute och rest en hel del, och det kostar pengar, nu är inte jag en person som slösar hur som hellst men kan unna mig att se mig om i världen, Min inkomst på kommunen med en 85,4% tjänst ger inte mycket klirr i kassan

Är en så tråkig människa som gillar att köpa & sälja Aktier
Började för några år sedan spara i Aktier på ett konto , flyttade över mina fondpengar som jag inte tyckte det hände speciellt mycket med och kännde att detta skulle jag kunna klara bättre själv med lite kunskap.
Jusst nu tycker jag att börsen går lite i sidläge men på min Nordnetdirekt ligger min depå upp 23,47% i dag och det är bra mycket bättre än bankränta.
Där har mina aktier i Ratos gått bäst upp 85,51% sedan inköp och bara i dag upp 4,99%. Förut var mina bästa danska Carlsberg men de såldes förra året i och med två 50 års firanderesor och med partaj på sommaren.

Har en Depå på Avanzamini som jag sparar 500 kr i månaden på lite som en egen fond, den har jag haft sedan 13 månader tillbaks och den ligger upp 15,36% , där har jag bestämmt att alla aktier jag köper ska ge utdelning varje år och att enskilda aktiern vid inköp inte får kosta mer än 50 kr/st. Där leder fastighetsbolaget Fabege med en uppgång på 55,75% sedan inköp.

Har nu varit lite ute på mina depåer ett tag för att det har varit lite skakit på börsen och det är ju ett

långsiktigt sparande

Matbricka på Thaiair   

GRATTIS IDA INGEMARSDOTTER VM- GULD

Alla vet kanske inte att hon har sina rötter i Överböle , mamma Eva kommer därifrån och är född Salomonsson , har själv aldrig träffat Ida men känner mamma och pappa, och var som barn väldigt mycket med min farmor och farfar till hennes mormor Betty och morfar Anton där vi spelade poker .
Berit Wahlberg är föresten kusin med Eva så lite släkt finns faktiskt kvar i krokarna

I dag har vi haft ett fasligt väder stormde ordentligt i natt så inte jag i varje fall kunde sova.

I dag hade skolan friluftsdag , Sara Johansson och Anna hade bestämmt med lärarna att de skulle gå hem till oss, en mil knatade tjejerna, de hade festis och sockerkaka i matsäcken. Oj vad jag tyckte de var duktiga .



Våra nya små godingar Niike och Vanessa

Tänk att få hålla i dessa små godingar som båda är födda 2011. Anna springer runt med barnvagnen om hon inte tar Elektra på promenad.
Anna och Niike
Julia  och Vanessa Victoria

BH och smink snack med en medveten tonårstjej




Hämtade min lilla tjej hos frissan Kristine Höög i dag där hon klippt lugg och putsat topparna.
Anna har sedan hon var en tvärhand stor bestämt att hon ska bli frissa och det var bara Siw Ljung som gällde där hon till och med hade bestämt vilken stol hon skulle ha till sina kunder,
På kortet var hon inte gammal och hon klippte sig hos Siw tills hon väldigt tragiskt gick bort för några år sedan, Nu var första gången hon var till Siws Salong igen i och med storasyster är frisör men har arbetat i några år på Cypern och det blir lite långt och kostsamt att måste dit så fort hon behöver toppa sig.

På kvällningen började hon prata om i morgon att det blir jobbigare att sminka sig för att det är mer noga med maskaran när man har kort lugg och att hennes Nivea volym maskara är väldigt bra.

Sedan kom hon in på att en av bästisarna hade så snygg bh fast det var en pushup vit med prickar så då skulle hon kolla om hon hittade den på Lindex, Kappahl eller H&M så hon kollade igenom deras webbshoppar men hittade inte jusst den, men en massa OH så snygga på Lindex storlek 70A, nu tyckte jag att vi kanske inte skulle handla fler BH jusst nu så då kom hon på att kolla på tradera och där fanns det en uppsjö av nya i rätt storlek så hon la bud där så vi får se om det blir någon ny.


Lindex Shop Online - Push-up BH Lindex Shop Online - Soft BH Lindex Shop Online - Push-up BH Dessa var favoriter från Lindex shop online

Cactus (40) våran vackre svarte tvååring valack



på bilden Channon 1082

Cactus är Hortensias första föl och pappa är stuteri Lindeviks fina skimmel dressyrhingst Channon 1082 som tävlas i svår dressyr av Sofie Möller.

Cactus har vi planer på att behålla han är helt gudomlig i tempramentet, lite småunghäst bus kan även han lyckas med därför min fyra månader långa sjukskrivning med avsparkat ben i armen.

Nu till sommaren är det planerat att duktiga Sara Edvardson ska ha honom och börja grundutbilda honom inför treårstestet nästa vår



1 månad med dukan diet. Proteindieten och Tjejmilen i september


Jaha nu har jag ätit efter Dukans metod ,och mortsionerat lite si och så eftersom jag var så matt efter vinterkräksjukan men är nu igång igen och dessutom köpt stavar till promenaden så det känns ordentligt dessa 30 min och har lagt upp det så jag varierar tempot och är ordentligt varm efteråt.

Min viktnedgång är -7 kg på en månad och jusst nu händer det inte speciellt mycket på vågen men jag hoppas på 0,5 kg i veckan framöver , Dukan har räknat ut 0,8 kg i veckan så vi får se .

Mitt och Annas mål är tjejmilen i Stockholm i september, har till och med lyckats köpa nya löparskor på Tradera som ska enligt alla tester jag hittat vara jättebra   Acics gel cumulus  ,

RSS 2.0