Stackars busschaufför, tripp till Östersund

Nu för tiden när man ska besöka lasarettet får man på kallelsen bussbiljett, vilket är väldigt bra. när jag var klar på lasarettet (ska börja jobba på måndag skönt) gick jag en sväng på stan med lunch på Lilla Siam buffé lunch 90 kr Thailänsk god mat, brukar vara mycke folk, Plockade bort riset och det friterade sedan var det bara att njuta av den goda maten.

Efter det var jag och gottade mig i klädbutikernas  babyavdelningar och handlade precenter oj vad det är kul och vad mycket fint det finns.

Sedan var jag på jakt efter en tunnare vinterjacka och det var reor på runt 50% nu. Till slut fick jag tag i det jag ville ha och döm om min förvåning när jag läser ettiketten på jackan SKOOP i åre AB har aldrig hört talas om märket, men läser att det var de som kom ut med täckkjolen 1999, såg att Wahlbergs saluför deras plagg, ja alltid lär man sig något nytt.

Innan jag knatade upp till bussarna så gick jag in på Hemköp och köpte en stor påse med blandade små tomater både röda och gula för 59 kr / kg att ha som resegodis

På hemresan åkte jag med bussen som kör Höglunda mm och när vi kom till Borglunda fick vi möte med lastbil som hade bred last så våran stackars busschaufför fick backa flera kilometer och blev ordentligt försenad till Hammarstrand

Bilden är från Lilla Siam   och   SKHOOP


Vår-Vinter äntligen Proteindieten fortsätter jag med

Är det något som alla väntar på så är det solen på våren. I dag kommer jag upprepa min 30 min promenad efter vägen känns helt otroligt skönt att gå och lyssna på böcker i öronsnäckan,
Har köpt helårsprenumeration hos Storytel för det känns bra att bara byta bok om den jag börjar på inte faller mig i smaken.

Den som jag ska börja lyssna på i dag är en Deckare  (elegant crime) av Denise Rudberg som läses av Jan Waldekrantz (ny uppläsare för mig) och heter Ett litet snedsprång.

I går provbakade jag Karl Erik Södergrens

Chokladkakor

2 ägg
4 msk yoghurt   (hade bara vanilj)
2 msk cacao
rivet skal från en apelsin
1 msk canderel  (utslöt)

ska klickas och gräddas i varm teflonstekpanna
de ska se torra ut när de är klara.
ska prova laborera med receptet blev lite beska med allt apelsinskal som hamnade i .

Nu väger jag mig bara en gång i veckan få se på tisdag hur mycket jag gått ner på en månad


Luktar illa ! Blir det utfrysning och mobbing???

I går hade jag några av Annas klasskompisar hos mig, de började prata om att vissa i klassen ville man inte vara med för de tvättade sig väldigt sällan och luktade för det mesta äckligt.
Det var några namn som hela tiden kom upp.

Nu vet jag med tanke på min egen dotter att sedan hon kom i puberteten så kan hon lukta riktig apa ibland, och det talar jag alltid om för henne och vips står hon i duschen och byter kläder.

Sedan tycker hon inte alla gånger att hon behöver byta tröjja men gör det i och med vi har kattor och dessa är i famnen på henne ofta, Det finns de som är allergiska i klassen så det är väldigt viktigt.

Som i alla tider har det nog funnits ett visst intresse för killarna att smygkika på tjejerna och det finns tydligen ett litet hål från gumpasalen till tjejernas omklädesrum, nu ligger det till så att tjejerna ogärnar durschar för att durcharna är ofrächa , det kanske inte är gjort något med dem sedan jag gick där så de tvättar bara av sig på toalettena när de haft gymnastik.

Killarnas omklädesrum går tydligen inte att låsa har fått den uppgiften från säker källa (kille i klassen)

Ska prata med någon av lärarna om detta problem så kanske de kan ta en repetetion av puberteten och vikten att hålla sig ren, barnen fick genomgång av det i mellanstadiet på Kullsta skolan berättade ungdommarna



Lugn dag säljer och skickar saker på Tradera

Har gjort en storrensning i stallet och fotat och lagt upp annonser på tradera.
Packar och lämnar på Time, förutom lädertömmar som Sven i grannbyn köpte och hämntade på en gång
har fått blodad tand ska kolla igenom om det finns mer att rensa och annonsera ut.

Var till Marita på Zonterapi för min snedbelastade rygg, känner mig alltid lite trött på kvällen efter men det är ett tecken på att det händer saker i kroppen. Jag är nog en mönsterpasient för zonterapi som det tar så bra på, vid ishias är jag alltid bra dagen därpå.

Ringde till jobbet för att höra om jag möjligen kan få semester 8 dagar i maj för att åka till Thailand men tyvärr inget svar ännu, får vänta tills efter helgen och hoppas att jag får svar så fort som möjligt och att det fortfarande finns de billiga biljetterna kvar.

Vi söker folk som vill vikariera både nu och hela sommaren i köket, konstigt om vi inte skulle få tag i några med i varje fall lite erfarenhet av köksgöra. Våran klippa Malin lämnar oss och ska börja jobba på en nyöppnad Kapp Ahl i Östersund så henne önskar vi lycka till.

Tallriken på bilden föreställer

Grillad kyckling   (skinnet borttaget)

Grönsaksröra:
champinjoner
vitkål
motötter
zuccini
purjo

lite blandade tomater

Minska VIKTEN utan att banta, den franska proteindieten

Vilken morgon -30 väldigt kalla grader,Uppe med tuppen och ELDADE  Hästarna fick komma ut någon timme tidigare än vanligt hade tandläkarbesök inbokat på morgonkvisten. Hann träffa mina arbetskamrater på deras fikapaus och ta en kopp kaffe, längtar verkligen att få komma tillbaks till gemenskapen på jobbet efter fyra månaders sjukskrivning

Frukost LUNCH

Miniyoghurt björnbär bräckt skinka
krossat linfrö stekt ägg
havrekli keso&kesella m purjo
ägg m kaviar chili, kryddor
kaffe klick senap
kaffe


Har suttit och tittat på fina vårkläder och drömt mig bort på Nelly (går att klicka sig in finns även REOR)för att få insperation hoppas att det blir en tripp till Thailand för mycket i garderoben kommer att vara för stort om det fortsätter med viktminskningen i samma takt framåt.
där kan man ju handla massor jättebilligt

THAILAND billigt att åka, billigt att bo, KOH LANTA

När jag vaknade i morse stod termometern på -30 grader.   I går satt vi och tittade på resor till Cypern i slutet av April likadant som vi gjorde för tre år sedan och konstaterade att det är dyrt att åka dit och inte billigt att visstas där.
Roger hade på skojs skull även kollat Thailand Charter det billigaste hittade han med Fritidsresor Phuket  två personer 18296 avresa 26/4 från Stockholm och då endast tvåstjärnigt.

Jag klickade in mig på flygresor.se  går att klicka in sig på nedan och kolla ,och hittade med vårat favorit flygbolag Thai air resor i slutet av april och åter efter 2 till 3 veckor till Stockholm via Bangkok till Krabi för två personer för under 10 000 kronor.

Nu blev nästa frågetecken väder?
Mars till Maj varma årstiden ovanligt med regn
Juni till Sept regnperioden
Okt till Feb svala årstiden skiljer 5 grader i medeltempratur mellan varma o svala årstiden
monsunskurar kan komma in hela året

Har sedan gått in på    www.lantarentestate.com    hemsida och kollat priser för att hyra hus i två veckor.

Enplansvilla 30 kvm med Queensizebädd och möjlighet att hyra extrasäng och spjälsäng  kostar 2350 kr två veckor ink slutstädning det som tillkommer är betalning för el 8,50 thb kilovatt och vatten 15thb kubikmeter  (100thb= 22,39kr  23/2 2011)

Tvåplansvilla  med 2 sovrum och 4 bäddar  kostar  4000 kr för två veckor ink slutstädning där tillkommer också  betalning för el och vatten.

Sedan finns ett antal lägenheter, större villor och lyxvillor i olika prisklasser



DUKAN DIET (fjärde tisdagen) Drömmer om Thailand

Nu i det vackra vintervädret -17 grader i morse tog jag mod till mig och ställde mig på vågen, den visade 80,5 kg en uppgång på 1,5 kg sedan vinterkräksjukan och -7 kg sedan jag började med dukan.

Har kollat på resor i vår med tanke på att åka till Cypern en vecka i April, både dyrt och begränsade avresedatum om man vill bo hyfsat, 5100 kr person en vecka sedan tillkommer allt mat och restauranger, så jag kollade in vad det skulle kosta att flyga ner till Krabi i Thailand med Thaiair och med mellanlandning Bankock all mat och dryck inkl på flyget 4995 kr per pers tur och retur genom AOB travel,MEN RESORNA MÅSTE LETAS GENOM    www.flygresor.se    . Boende på Koh Lanta kostar i  14 dagar runt 3000 kr för upp till 4 pers, man får väl drömma om att åka till Thailand igen. Det billiga/bra boendet finns på Lanta rentesate    www.lantarentestate.com   hos våra goda vänner Jan , Annica ,Victoria och lilla söta goa Moa

Frukost:

björnbärsyoghurt 0,01% , havrekli, kross linfrö
kaffe

Till Lunch i dag:

räkor
musslor
purjo
champinjoner
paprika
kesella
kryddor




Dukan Diet meny

RÄKOR OCH MUSSLOR    middagsmat

Blandningen´:

keso
kesella
ägg
purjo
pepparmix
salt
rosepeppar


Synd att både musslorna och räkorna var smaklösa ska leta andra fabrikat
helt värdelöst att äta räkorna från konsum, jag verkligen älskar skaldjur.
saltade pepprade och förstärkte med citron och citronpeppar men ändå
smaklösa.



Dukandiet (sista dag vecka 3) FRUKOST

I morse kom jag på att jag skulle prova grädda en av Karl-Erik Södergrens

Galette

1,5 msk  havrekli
1,5 msk yoghurt  (använde blåbärsyoghurt)
1           ägg
1   msk sötningsmedel (använde jag inte)

stek i varm teflonstekpanna,
tyvärr är jag inget fans av pannkaka så jag äter nog min yoghurt framöver.

Var och handlade i går och på Konsum och det enda av smaksatt lättyoghurt som fanns var Yoggi passionsfrukt/jordgubb 0,5% den var underbart god , tyvärr kunde jag inte motstå denna så i går kväll var den slut, har funderat varför och kommit fram till att den hade 7% tillsatt socker så nu får jag hitta yoghurt utan tillsatt socker.

Åkte på Ica och handlade fler sorter yoghurt
Milko  hallon 0,5 % den har 5,8% tillsatt socker
Icas lättyoghurt 0,5%  blåbär /vanilj  7% tillsatt socker
Yoggi mini björnbär/vanilj 0,01% utan tillsatt socker  (fanns bara denna smak, ska be dem ta hem andra smaker).

Ska strax ut och starta Lamborginin låter flådigt va; men det är våran traktor för att köra ut höbalar till hästarna, sedan fortsätta fixa hagen så jag förhoppningsvis får ha Fiona på rätt sida stängslet.
Jusst nu har vi -7 grader och snön har börjat falla så smått, i dag ska jag promenera mina 30 min och ta en proteindag.

Är väldigt nöjd med mig själv fotade och satte ut massa annonser på tradera i går på alla små hästtäcken och grejjer som bara ligger.

Funderar på att annonsera här på Bloggen ut mina fina nyinköpta kläder som har blivit för stora i och med det finns en annonsmarknad, snart behöver garderoben bytas ut HURRA

Dukan Diet ( tredje veckan) Laxknyten

En favoriträtt hemma hos mig, nu har jag valt bort smöret och potatisen men resten av familjen fick det. Så här blev det i dag inkl en sallad med sallad,tomat, gurka och rädisor

Laxknyten   (man tar vad men gillar i grönsaksväg)

lax                bitar
championer  färska i skivor
lök                salladslök eller valfri i bitar i dag blev det purjo
zucchini        i skivor
dill                massor
haricots verts    (brytbönor)
salt, citronpeppar, peppar, citron

ugn 200 grader   tempratur med termometer 55 grader på fisken
foliebitar stäng dem inte riktigt det tar så lång tid då,
lägg grönsakerna i botten sedan fisken o dill och rejält med kryddor.
I mitt knyte hällde jag på ordentligt med citron , de andra smörklick



Dukandieten förslag på proteintallrik

När man ska äta väldigt färgfattig mat så kan man liva upp med örter eller chili.

Vi äter väldigt mycket även med ögat.
Fick veta en sak i går som gjorde mig VÄLDIGT GLAD , när man har lämnat Attackfasen går det bra att  två gånger om dagen äta SMAKSATT YOGHURT med lågt fettinehåll.

Så till kvällskaffet i går hade jag fryst lite blåbärsyoghurt kände mig alldeles salig när jag åt det och tittade på Let´s Dance.

I  dag ställer jag in promenaden -27 i morse och 2,5 timme efter stängslet i hästhagen någonting som tjuvar ström så kommer jag nog inte tina upp helt förräns i kväll, måste fortsätta i morgon vill ha bättre med ström än jag har jusst nu, Vi har ett Hästskrälle som kryper mellan hagarna och i dag tog hon fart och följde mig ur hagen.

På bilden är det kokt skinka , ägg , keso med kapris och lite chili , om man inte vill ha chilin så het så plocka bort fröna



Dieten och tredje veckan


I dag blir det ett middagstips

KYCKLINGGRYTA MARENGO    (finns recept i lite äldre kokböcker)

1 -1,5 kg kyckling  (hel, filé , olika bitar det som finns)
1 burk hela eller krossade tomater
1 burk hela championer
8-10 charlottenlökar skalade
1 citronklyfta eller vin
2 vitlöksklyftor pressade
1 krm timjan
salt och peppar
kan redas av med tex arrowrot

det går att variera med det man har hemma och grytan tycker jag är jättegod

Väldigt lätt att göra

Skulle äta något annat men denna är så snabb att göta hade tyvärr inte charlottenlök hemma så det blev vanlig vit

Dukan Diet ( tredje veckan )



I dag är första gången sedan magsjukan jag är på banan igen, Drack och åt i går befinner mig på 79,1 kg i morse få se hur mycket jag kommer att öka av dessa för annars har jag minskat 8,4 kg och det syns ordentligt bland annat i ansiktet och på kläderna.

Nu vill jag fortfarande minska men i lugn takt så det inte bara blir tomskinn och rynkor kvar.

I dag gjorde jag broccolisoppa med ägghalvor, små kycklingbitar och kesella till.

Kokade Broccolin i hönsbuljong med muskot, salt o Peppar , sedan mixade vi denna tänkte ha
kesellan i men det ville inte Anna och alla åt och var belåtna.

Anna och Roger med hembakat tunnbröd till, jag med vatten och det räckte .

Även första dagen jag dricker kaffe i dag blev väl därför jag har piggnat till hoppas jag

Dukan Diet ( tredje veckan)


Tyvärr är vi fortfarande väldigt matta hela familjen efter magsjukan och lever på blåbärssoppa

har i och för sig lyckats fått i mig ett ägg och 1 dl yoghurt i dag med 0,5 msk havrekli.

Tycker inte det stämmer med dieten men man får väl räkna detta som medicin.

Och promenadena är det bara att vänta med känns som vi gör det bra idag att bara släpa oss till
stallet.

Det är en väldigt snabb viktnedgång så vi får se hur jag hamnar när jag kunnat äta några dagar igen

men absolut inget jag rekomenderar, tar det gärna långsammare
än är sjuk.

Dukan Diet (3,e tisdagen)


Skulle så stort väga mig och kolla i dag hur mycket jag har gått ner.

Men efter en dag med vinterkräksjukan här hemma så känns det
inte relevant att väga mig i dag och räkna kilona.

Hur sätter man igång efter blåbärsoppa och cocacola?? Allt med protein

känns stå upp i halsen funderar på kokta grönsaker, eller man får kanske vänta

och ta nya tag i morgon kannske magen känns stabilare då!

Dukan Dieten (bröd & havrekli )

En grå söndag snön faller ner men det blåser inte, det blir promenad på eftermiddan , måste vara noga med promenaden för den är också en del i rekomendationen från Dukan.

Provsmakade brödet ihop med min 14åriga dotter i går, vi tyckte att det med saltet inte var något vidare , men allt annat helt ok
Nästa gång ska jag även prova med paprika och rödlök, byta ut de stora tomaterna mot körsbärstomater och eventuellt prova använda tacoskrydda.

Nu på tisdag är det tre veckor sedan jag började och det ska bli spännande hur mycket jag tappat i vikt ska ta det vecka efter vecka nu i stället.

När jag träffar folk ser de att jag gått ner i vikt nu och blivit smalare, jättekul.

Känns även jättebra att använda havrekli i filen det mättar på ett helt annat sätt.

Funderar på att lägga linfrö i vatten för att få fart på magen minns inte när jag var där sist  men har inte ont utan kan vara bra att förebygga .

Känner mig piggare och har mycket lättare med andningen när jag går i branta backar och det måste ha med viktminskningen att göra.



DUKAN DIET ( HAVREKLI viktigt )

Håller på och läser så mycket jag kan om Dukans diet och en sak som är missat är Havrekli (finns bland mjöler i våran butik), i Attackfasen 1 msk, sedan 2-3 msk per dag för att hålla magen igång och hjälpa kilona att försvinna.

Om man blir hård i magen rekomenderas linfrövatten   ( 2 msk linfrö i vatten över natten sila och drick)

Har provbakat  ett bröd men uteslutet Canderel sötningsmedel för jag hade inget sådant hemma
kommer att referera om det var någon del av brödet som blev godare enligt mitt tycke.

Grundrecept på Bröd

3   ägg
120 g lättkeso
4 msk havrekli
5 msk   majsmjöl
1 msk krossad linfrö
3 tsk bakpulver
2 msk canderel

Blanda till jämn smet, bred ut på bakplåtspapper  ca 1 cm tjock
grädda i 200 grader i ca 10 min eller till brödet blir gyllenbrunt.

Jag har provat med tomat, chili , pizzakrydda , grovsalt och naturellt.

Sedan rekomenderas att redan i Attackfasen använda , chili och vitlök
det hjälper till med förbränningen och kan få saker att smaka lite annorlunda.






SEX GENERATIONER SEDAN DÖRREN SNICKRADES



MIN FANTASTISKT VACKRA YTTERDÖRR ÄR FRÅN NÄR HUSET UPPFÖRDES  1841




Svårt att tänka sig att denna dörr är från Kung  Karl XIV Johans  tid han var kung både över Sverige och Norge, Innan han blev kung levde han i Frankrike under namnet Jean Bernadotte.

På gården levde Märta Jonsdotter som föddes 1799 och som fick ärva gården efter en lottdragning bland sina syskon hon dog 1895 alltså hela 96 år gammal
Märta var gift med Gullik Olofsson som kom från Gisselgård han var född 1793 och dog 1869.
Deras son tog namnet Gisslén.

Gulliks farfar var bror med Lars Gisslén som gav pengarna till den Gisslénska fonden som byggde Gisselgårds Skola, fonden finns fortfarande kvar än i dag



SAKNAR FRUKT FATET

Älskar frukt, har inte ätit någon på 2,5 vecka, men jag får trösta mig med -6kg, utan att behöva BANTA, och kunna äta sig mätt. Himla bra Dukan Dieten







Bara kämpa vidare har köpt hem selleri och tänker göra någon typ av salsa av tomat mm till att dippa selleri , gurka och morötter i morgon kväll


Tredje veckan med DUKAN DIETEN

I dag står vågen stilla , men jag har väntat på det ett tag nu. På tisdag har det gått hela tre veckor och det är ju ett tag till 1 juni när jag ska nått min målvikt , har 12 kg som ska bort till dess och det är 15 veckor.

Har läst mig till att det rekomenderas 1-2 msk havrekli per dag i dieten , så det ska jag handla vid nästa tillfälle .





LIDA PIN FÖR ATT VARA FIN !!!!!!!

ANNA OCH "HELIGA BIRMA-KILLEN  OLIVER  även Lurven kallad
Trodde aldrig att jag skulle komma på lilla damen att mitt i vintern inte klä på sig långkalsonger eller strumpbyxor på morgonen inför färd till skolan, men se det gjorde jag.

Har blivit ganska så upprörd när hon har haft med sig kompisar hem efter skolan och termometern visar på -25 och bara tunna taits, då har jag satt mig ner med tjejerna och pratat om riskerna, vet ändå inte om de har mer kläder på sig nu.

I dag blev jag väldigt förvånad när hon ville ha rökt lax och räkor till middag hon som har sagt sig avsky sådan mat, komentaren var, tränar jag inte kommer jag aldrig vänja mig,  hon berättade även att hon är ganska ensam att gilla allt i tomaterna bara de inte är varma.
Tja hon slutar inte förvåna mig.

Proceduren innan hon ska iväg med skol-taxin på morgonen tar längre tid nu, borsta håret ordentligt, lite maskara, och rätt klädd, viktigt med frukost,  kan bli lite besvärligt när alla sms börjar komma , kompisarna har vaknat och har gratis sms

Märks att hon är fyllda 14år på väg mot det 15,e



VIMMELBILDER BY BÖLESTRAND 2010

Jannice ingen är så snygg som du






Tur att vi har våran egen lilla trubadur Örjan




VI I BÖLESTRAND HAR FINA TJEJER

SÖTE LILLE HERKULES HAN ÄR I HÄST-HIMLEN NU



RYGGONT hjälper Zonterapi?

Nu när dagarna är längre är det otroligt skönt att vara ute och promenera, om jag inte fick så fruktansvärt ont i ryggen.

Tog mig i kragen och ringde Maritha på Lavendelns Zonterapi och Homepati och hoppades att hon skulle vara på hemaplan i Hammarstrand (jobbar där ifrån någon dag i veckan) annars har hon praktik i Östersund, och tur som jag hade så var hon hemma och hade fått ett återbud så ibland har man tur,

Jag lägger en länk till hennes hemsida.

Få se hur min rygg mår i morgon för det är först då jag brukar se resultat,




DUKANS superdiet (jag forsätter minska i vikt)

Ännu en dag jag kan skriva minus framför min vikt,  i dag hela -0,2kg känns helt otroligt att den minskar så lätt.
Får nu  många förfrågan om Dieten det tycker jag är jättekul, alla jag pratar med ska prova så det känns jättekul att jag skriver en Blogg så jag kan insperera andra

Jag har lagt till en länk till Dukan Diets hemsida , där kan man få hjälp med att räkna ut sin målvikt som kanske inte är vad man själv tror och datum när man ska vara klar.
Hur många dagar man ska äta från attack-fasen och lite annat intressant,
I dag får jag promenera i snökaos men väntar till eftermiddag när jag varit på Zonterapi, har fått ont i ryggen och alla typer av behandling tycks hjälpa på mig, har antagligen belastat fel en längre tid, i och med mitt armbrott

PETRONELLA (Pellan) Annas älskade Ponny

Petronella f 1997 svensk ridponny  (reg svenskt halvblod med grå papper)

Pappa hette Queens Nugget och hade den smått fantastiske Kingsettle Tankha till pappa Kingen var isabellfärgad hingst från England som var född 1962 och dog 2002 alltså hela 40 år gammal , Kingen var pappa till dåtidens Dressyrkomet - ponny Mr Bento som vann allt i Europa och på sin ålders höst exp till Usa för 1 milon kronor.   Det är tack vare Kingen att vi har en ras i dag som kallas Svensk ridponny, för det fanns ingen stans att registrera hans avkommor.

Mamma till Petronella hette Miss Acenia och var ett halvblodsto e. Flyingehingsten Lambert.

Petronella är en riktig drömponny, snäll och väldigt go, utom mot andra hästar där hon är väldigt bossig och vill hellst inte släppa ifrån sig mat, förutom till unghästarna.
Hon är välutbildad och tävlad i samtliga disipliner till och med ponnygalopp.
Hon är pigg och framåt men inte het, väldigt orädd gör inget om det är halvstorm när Anna är ute och rider. Tyvärr har hon fått en senskada i hagen så jusst nu är hon konvalecent och får bara skrittas under ryttare fram tills nästa ATG besök i maj

Oj vilken dag, Promenerade mina 30 min och planerade Dukan mat

Vilken underbar vinterdag -5 grader strålande sol, njöt väldigt mycket under min promenad till lanthandels-museet, sträckan tar exakt 30 minuter.

På tallriken är det rökt lax , omelett gjord på vatten, keso med räkor och pepparrot skulle blanda med kesella men den hade fått gröna små prickar så den förpassades i soporna, så jag tog lite lättyoghurt i stället.

I mitt 1/2 liters glas med vatten droppade jag citron






VIMMELBILDER BY BÖLESTRAND


SUPERDIETEN DUKANs 15dag

Med spänning klev jag på vågen i morse  81,7kg = minskat 0,3 kg sedan i går fortfarande bara 3 dagar jag stått still i vikt sedan jag började , har nu 0,2 hg kvar till 6 kg och det tycker inte jag är fy skam när jag får äta mig mätt hela tiden.

Kom på en sak som vi gjorde för över 30 år sedan när jag jobbade i köket på Frösö sjukhus, jo vi blandade kaffepulver i näringsdrycken, så jag tog lite neskaffe och krossade och strödde på filen och yoghurten i går, känns vara ett bra kompliment till Kanelen och ingefäran, tänker även blanda med kanelen lite kaffepulver i dag.




VIMMELBILDER BY BÖLESTRAND

VIMMELBILDER

BÖLESTRAND  BY NIGTH

 

Micke och Anna från Bergvallsgården



Grillmästar Micke från Krokvåg Och hans vackra syster Monica från granngården

Fler Vimmelbilder kommer!!!!


Tonårsdöttrar och mammor




Jag Lånar gärna ut min dräktiga häst till Anna så hon tycker det är kul att vara i hemma, hennes egen älskade Petronella är tyvärr senskadad

Jag är jätteglad att ungdommarna vill vara hemma hos oss, så egna djur gör nog inte saken sämre och den kvaliten att kunna bo ute på landet att låta dem växa upp som vi bor är inte många förundrat i vårat land.

Mycket som väger upp alla mil som vi kör våra barn, synd att våra vägar är så dåliga och att jobben



är så få

SUPERDIETENS VINGRETTE

VINGRETTE

1 msk   dijonsenap

5 msk  balsamvinäger

1 tsk  olja

1  hel vitlöksklyfta som marineras i

7-8  basilikablad

salt och peppar


Bilderna har några år på nacken och varken Anita eller Viveca vill bli så smala igen,




Mitt ny renoverade kök med glas från Storsjöhyttan




Efter att i många år haft ett stort kök med lite bänkar och skåp, fick jag det renoverat förra året helt efter mina egna ideer.

Jämtlandsglasen är handblåsta med jämtlands singillet på från  www.storsjöhyttan.com  som ligger i Östersund, glasen kostar 340 kr/st



DUKAN DIET ( började på en tisdag detta är min tredje)



När man håller på med en diet som fungerar så bra som Dukans känner man sig glad för varje hekto vågen visar nedåt , Behöver ju inte banta i morse stannade vågen på 82,0 kg inte illa med tanke på att den började på 87,5 kg för bara två veckor sedan.

Mitt nästa nål är att komma under 80 kg , fundera ut vad som kan vara gott att äta, Känner mig väldigt lat när det gäller matlagningen, har ju ALLTID kokta ägg i kylen , och har alltid gillat kallskuret och keso.

I dag är det + grönsaker och jag har en påse med broccoli , de färska såg inte speciellt aptitliga ut i butiken , slänger med en tomat när jag wokar grönsakerna men tomaten delar jag bara på och kryddar snittytan och värmer.

Ska strax ge mig ut på min 30 min promenad det är strålande sol och jag tar min telefon med hörsnäckor och laddar upp Storytel för att lyssna slutet på boken jag promenerar till.
I morse när jag kollade på termometern stod den på -9,4 grader och en mil bort var det -18, nu har jag -4 på termometern, det fina är en sådan här dag att snön ligger och gnistrar alldeles kritvit.

HUND-DRESSÖREN NEIL ROSS Skottland


INFÖR FESTEN gammal lek RYSKA POSTEN


Tonårs idol, visst är han söt eller??????????????


BLUE BELL OF SCOTTLAND


ARDENNER OCH NILS-ERIK "Nisse" SÖDERSTRÖM


DUKAN DIET (14 dagar och 5kg lättare)


Nu har jag hållit på i två veckor och lättare har jag blivit, det är lätt när man får äta obegränsat.

Nu kör jag Protein och mejeriprodukter varannan dag
Protein+mejeri och grönsaker varannan dag till vågen står på målvikten, undra hur länge?

Nu har jag 14,5kg tills jag når min målvikt.

Tog med mig min 14-åriga dotter på 30 min promenaden i går, oj vad hon har ideer hon tycker att vi ska skaffa oss ett träningsrum med löpband, pilatesboll och gummiband, får se om jag kan hitta i varje fall bandet och bollen kan testa Jula eller Rusta när jag ska till Östersund nästa gång.
I mitt sovrum har jag i dag en crosstrainer och tv med dvd, sedan ska det hinnas med hästarna och ridning för Anna och tömkörning för mig med Annas senskadade ponny

Lägger nog hellre pengarna på bra träningsskor åt oss, jag har anmält oss till tjejmilen i september så då kommer vi ner till Stockholm några dagar är planerna.

Cypern -08 hemsk bild på mig, BILRINGAR



MORDERNA MUSEET 1967



SNART ÄR SOMMAREN HÄR???????

INTE HAR VI TRÅKIGT PÅ LANDET!!!!!

TRUBADURER SOM UPPTRÄDER FÖR OSS , SKYDD FÖR REGNET SOM ÖSER NER




COOLA DOJJOR


DUKAN DIETEN ATTACKFASEN SE ( http:sivmaria.svenskablogg.se)

Min första vecka har jag skrivit om i gamla bloggen , det finns en länk på denna sida

KÖPENHAMN LÄCKER FASAD (från knark& prostituerad kvarteren)


Bölestrand en vacker vinterdag


I dag har Anna och jag promenerat genom byn, mötte bara två bilar solen strålade så man blir väldigt glad, tänkte på er som är i Thailand och fotade era gårdar så ni har något att längta hem till.

Vilken skillnad det är i byn sommartid med kalas och sommarboende.


DUKAN DIET (CRUISE-FASENS DAG 6) andra fasen = Dag 12

Hurra  82,3 kg en minskning med hela 0,5kg , I går blev jag bjuden på champagne och det skulle jag aldrig kunna tänka mig tacka nej till om jag inte var gravid , och den tiden är förbi.

Riktig Lyx till middagen , djupfrysta grönsaker broccoli, blomkål och morötter, wokade med röd paprika i stora bitar, köpte ett örtsalt jag aldrig sett förut som var lite hottare TROCOMARE jättegott blir en höjdare på tomaterna , och till allt annat också.

Delade en tomat och la den i stekpannan, sedan precis innan vi satt oss till bords stekte jag Pilgrimsmusslor på hög värme, oj vad gott det blev.

Bilden av mig är från Thailand och två år gammal, in med de få bilder som finns av mig överviktig, gillar inte att bli fotograferad sedan kilona kom, känner mig smal i huvudet fortfarande.




Attackfasen finns på min gamla blogg se länk

SKOTTLAND 2010 (Gruppresa)



Skottland skulle alla ressugna få uppleva, vi skulle kliva på planet på Skavsta utanför stockholm och flyga med Ryanair och bara det var en upplevelse, flygplats under ombyggnad.

När vi landat utanför Edinburgh och skulle åka till vårat hotell visade det ha blivit dubbelbokat så vi får nytt hotell , Blev väldigt förvånad när det visade sig vara HILTON , gick ju att sova där också.

Första dagen gjorde vi Edinburgh som var en alldeles förtjusande stad med killar i kilt i varje gatuhörn som spelade säckpipa. Vi provade oss fram på öl gatan och beställde in Ale som är ljust öl och mådde alldeles förträffligt.

Följande dag begav vi oss norrut för att få se Neil Ross en välkänd herde valla sina får med 15-20 vallhundar, där visade han oss hur han började med sina små valpar, en väldigt spännande upplevelse som absolut är värd ett besök.

Är man i Skottland får man inte missa att besöka ett Whiskydestelleri, finns flera med fina museer till,och sedan ull -spinnerier där det tillverkas kiltar med fabriksförsäljning.

Sjön Loch Ness är ett måste, kan ju finnas möjlighet att se en skymt av sjö-odjuret Nessie

Sedan den fantastiskt vackra dal-gång Glen Coe där både Harry Potter och Bravehart med Mel Gibson
är inspelade.

HORTENSIA (40) Svenskt halvblod (mammas ridhäst och avelsto)



Hortensia är den av våra hästar som funnits längst på gården, hon är min egen uppfödning och tänkt skulle bli min påläggskalv i Dressyr.

Jag ägde hennes mamma sedan hon var föl ett väldigt trevligt sto e.Pascal och på mödernet släkt med Löjtnantshjörta mf.  Betäckte henne som 3 åring med den 28år gamla svarta hingsten Happy Day 650 som varit i tyskland och tävlat svår dressyr, min tränare Susanne Hedström gift Palycha hade sin fina stora svarta Lucifer och tävlade framgångsrikt upp i svår dressyr, även Sizanne Jonsson gift Bordén hade Canard e.Happy Day som var väldigt trevlig så valet blev lätt att betäcka med Happy Day

Hon reds in av dressyrtränaren/dommaren Susanne Rudholm och sedan promenadriden av mig i åren som mamma till Anna, sedan stående en lång period när jag skadade knät.

I dag är hon stålt mamma till våran två-åriga valack Cactus e.Channon 1082

Hon är konstaterad dräktig med A-premierade hingsten Warsteiner i år och vi väntar med spänning att det blir ett fint föl i sommar som i vuxen ålder inte blir över 170 cm.

Hortensia är väldigt snäll med ett stabilt psyke så min 13-14 åriga dotter kan rida henne utan problem


pr
oblm

SURPRICE PRINCESS FIONA (Welsh cob)



Fia som hon kallas är våran vackra 4-åriga D-ponny ca 145cm hög.

Hon blev grundutbildad av den duktiga fälttävlans-ryttaren Sara Edvardson, som tycker att hon är en ponny av hög klass ,väldigt utvecklingsbar med goda kvaliter i gångartena och en naturlig fallenhet att hoppa .

Hon är en vänlig social och folkkär ponny snäll att hålla på med lätt att lasta,
Hon kommer att fortsätta att utbildas av Sara E till sommaren och vi har funderingar på att sälja henne,  min dotter är för orutinerad att fortsätta utbilda ponnyn,

I vinter har min dotter ridit ut henne tillsammans med mig eller någon kompis och Fia har skött sig alldeles utmärkt alla gånger

Fiona är född 4 April 2007 och registrerad som renrasig Welsh cob, hennes helbror är avelshingsten Risegårds Noir (maxad C-ponny ,utmärkelse gångarter och bästa Welsh i riksfinalen kvalitetstävlan2009)

Pappa är den guldbelönade Welshhingsten Karlfälts Bocelli 130cm ,(helbror Karlfälts Caruso tävlat FEI dressyr)

Morfar är den svarta ståtliga Star Kingdom (far till Ollies Sentinel FEI dressyr)




DUKAN DIET (CRUISE-FASENS DAG 5) andra fasen = 13 dagen

Nu är jag inne på min 11 dag med Dukans Diet och vågen har stannat på 82,8 kg, av dessa 11 dagar har vågen stått stilla 3 dagar nu men ändå har jag gått ner nästan 5 kg.

När det har gått 14 dagar hoppas jag verkligen att jag passerat 5 kg sträcket 82,5 och ser det som inte allt för hopplöst.

I dag har jag en Protein+grönsaksdag , till frukost blev det en liten tallrik lättyoghurt med kanel, ett ägg och tre bitat ABBAS inlagd sill , kaffe och 3 dl vatten.

Känner ett visst sug efter att ha lite frukt i min yoghurt men varvar med kanel och ingefära och tar en tidning och försöker läsa lite i stället för att tänka så mycket.

Till middag i dag blir det skaldjur har köpt pilgrimsmusslor bland annat och sedan olika grönsaker.

I kväll framför tv´n ska jag sätta fram morötter, gurka och selleri och göra en dippsås.

Just nu gruvar jag mig för promenaden det snöar och blåser, tänker ta fram min bärbara CD och börja lyssna på någon ljudbok, har en hög liggande i och med jag har lyssnat i telefonen men det funkar inte så bra här ute på landet när jag rör mig.
Bilderna jag lagt upp där på bloggen är för att jag ska se hur jag ser ut med all min övervikt

ÖL, KÖPENHAMN och CARLSBERGS BRYGGERIER

Vad ska man ge sin älskling när han fyller 50 år, resa och se NHL (bra idé men plånboken var för tom) funderade på allt möjligt, visste att han var barnsligt förtjust i ÖL och då Carlsbergs SORT GULD, fick ideén av goda vänner Carlsbergs bryggerier museum i Köpenhamn.
Bra ide tyckte jag i och med att det skulle nog funka med tåg. Köper två förstaklass biljetter på X2000 från Sundsvall till Köpenhamn, en resa på 10 timmar med både frukost och tre rätters middag.

Väl framme i Köpenhamn hade jag bokat hotell rum på Best Western Hebron som låg ett stenkast från tågstationen och hade läst mycket gott om detta hotell och speciellt deras frukost,det var nyrenoverat med 100 år på nacken.

Carlsbergs bryggerier låg 45 minuters promenad och var värkligen värd denna långa tågresa, vi hade lite svårt att orientera oss och hitta museet, men när vi väl var där så fick vi en karta och vandra igenom århundraderna av ÖL tillverkning mot slutet hamnade vi i den absolut största bar vi upplevt och drack upp de två ÖL/cider som ingick i inträdet på 80kr, sedan passerade vi stallarna för de jutiska bryggerihästarna med vangnpark och fick se alla fina utmärkelser de fått.

Innan vi kom ut passerade vi en sovenirshop där vi handlade jättefina ölglas och tröjjor mm

CADILLAC -58

Min makes stora hobby är Amerikanska 50-60 tals bilar,  Den senaste har funnits på gården sedan 2010

ANNA och skolan (tidiga mornar med skoltaxi)

Stackars min Anna varje morgon klockan 7,30 går skoltaxin och hon är på skolan 7,50  de börjar undervisningen 8,30 och så har det varit ända från förskolan om jag inte har kunnat skutsa henne.

Hon har i alla år fått stiga på taxin i första svängen, sedan åker de och hämtar i andra byar, har pratat med både taxi, skolan och föräldrarna efter samma vägsträcka.

Som tur är har det aldrig varit något problem med att väcka henne och hon vet själv att hon måste lägga sig innan 21,00 på kvällen för att inte vara alltför trött på skoldagarna.

Har märkt att inte så är fallet med de andra kompisarna som skickar SMS ända fram till midnatt ibland, kanske de har telefonen vid sängen så att inte föräldrarna vet att de är vakna?



JAG ÄR MAMMA TILL EN TONÅRSDOTTER (Anna 14år)

Jag är mamma till en alldeles rar, söt, morgontrött liten tjej som gillar allt som har med kläder , musik,djur,  kompisar och vissa killar att göra.
Det som handlar om Anna hjälps vi åt att skriva så det blir intressant och spännande

Dukan Diets (cruise-fasens 4 dag) Andra fasen = 11 dagen

Snyft  samma vikt som i går

Tja den som har bantat förut vet att vikten i perioder står stilla, idag stod vågen fortfarande på 82,8 kg så det är bara att fortsätta, ska kanske snart börja väga mig mer sällan en gång i veckan.

I dag till middag kokade jag hooki en släkting till torsk, hackade ägg, dill och räkor garnerade jag med, sedan tog jag en klick keso när de andra micrade potatismos.

Känns väldigt bra att jag kunnat stå emot att provsmaka maten jag lagar till de andra i familjen.
Det enda jag kan känna sug på är när dottern skalar apelsiner som luktar himmelskt gott

Jag alldeles för fet<script type="text/javascript">
var uri =

Dukan Diet Attack-fasens sammanfattning (dag 1 - 7) protein & mejeri

Läste om den nya SUPERDIETEN i tidningen MÅBRA och blev lite smått intresserad, gå ner i vikt och äta obehindrat av vissa produkter skulle nog kunna vara något för mig, hemska tanke att behöva gå hungrig.

Tänkte att detta måste nog planeras i största detalj, rätt dag, handla allt som jag gillar från listan.

Tog med mig inköpslista : Massor av ägg att ha färdigkokta i kylen, rökt skinka , räkor och kräftor i lag (all fisk och skaldjur) stod en stund och velade med  om jag skulle köpa musslor eller kanske pilgrimsmusslor men det får vänta tills längre fram, frysdiskens fisk hamnade även det i min vagn, sedan lättkeso , lättkesella och kvarg, där blev min favorit Kesella som jag ibland blandar ihop med keso. Hittade även kalkonpastrami som är en ny upplevelse och klart favorit, några tunna skivor rökt lax, citron ,fransk senap och några sorters färska örter
Skulle ha naturell lättyoghurt och lättfil, tyvärr fanns bara 1 förpackning yoghurt.

Hem och packade upp allt i mitt kylskåp som som blev sprängfyllt, hade sedan tidigare massor av kryddor och olika sorters vinäger, kaffe och te.

Så kom den stora dagen och jag ställde mig på vågen på morgonen 87,5kg, hade tidigare gått in på Dukan diets hemsida och räknat ut min målvikt och när jag ska nå dit, 69 kg och 1 Juni ska jag ha nått dit.
Jag plockade fram ett latteglas och kollade hur mycket som rymdes 0,5 liter perfekt! i och med att man ska dricka 1,5 liter vatten om dagen.

Sedan var det 20 minuters promenader om dagen och det måste jag erkänna att de satt långt inne, tyckte att det räckte med att pulsa i djupsnö och laga hästarnas staket (Fiona den skyldige), men nu när jag har börjat känner jag att även hjärnan arbetar och fundera på andra saker än när jag håller på runt hästarna. Kanske det som kallas egentid.

Attackfasen var inte alls besvärlig har bara fått tänka om när det gäller maten, förutom att jag blev väldigt hård i magen en kväll i slutet av fasen.

Väger mig minst en gång om dagen och minskade i vikt vid varje vägning utan dag 7 när vågen stod stilla, men dagen efter hade vikten rasat igen

Från att ha vägt 87,5 och slutat på 83,3 kg = 4,2 kg på sju dagar, ska bli spännande vad vågen slutar på efter 14 dagar . i tidningen hade tjejen gått ner 5kg under den tiden.

När jag hållit på vaknade även Anita och satte igång,
Alla säger att det syns väl nu och framförallt sitter inte byxorna som ett korvskinn längre, magen är på väg att minska och inte vara i lod med brösten heller och bättre ska det bli, jag ska ivarje fall fortsätta att kämpa på och hitta nya lösningar för att kunna äta gott och prova hålla vikten på en rimlig nivå.

LYCKA TILL ALLA SOM TÖRS OCH KÄNNS VILLA HÄNGA MED OCH FÅ ETT HÄLSOSAMMARE LIV

Cypern Agia Napa 2010

Ving resors "Sunwing resort &spa Sandy bay"

Efter att ha tittat på resor i slutet av mars hela vintern till Thailand och fira min 50-års dag,
Fick jag en obehaglig överraskning, vattnet forsade ner genom taket mer till min hall såg för mig hur pengarna bara flög förbi, men något ville vi göra och komma hemifrån och Thailand kunde vi bara glömma, både jag och gubben fyllde 50 förra året.

Jag fick fria händer att boka resa men ej för dyr. Hittade en ospesad för tre personer varav en var våran då 13 åriga dotter för endast 12 000 i 14 dagar, valet var enkelt vi har en del vänner boende på Cypern.

Glad i hågen gick jag för att berätta om planerna och vilket liv det blev, ospecat vi kunde hamna i ett skjul precis vart som hällst på ön.

Men så kom dagen med stort D åkte tåg till Arlanda där sedan vi värmnde upp med lite gott att dricka i baren tills flyget skulle gå.

Sedan när vi landat blev vi väldigt förvånade att komma till en helt ny flyg-terminal, hur smidigt som hällst slapp åka buss nu in till terminalen.

Vid utgången mötte oss Vings guide och han tittade vart vi skulle bo, höll på att svimma av lycka när han sa Sunwing Sundy Bay alltså högsta vinnsten. Där hade vi bara varit och ätit på deras förstaklass restaurang  "LA TASCA" där man får beställa bord i förväg.

Vi åkte med charterbussen till vårat hotell och fick sedan stå i kö vid incheckningen innan det blev våran tur, vi fick ett litet kuvert med rumsnummer och nycklar, sedan går med spänd förväntan till vårat rum, och här kommer nästa stora glädje en tvåa, vi gick in och kollade oss runt det var till och med golvvärme på toaletten.

Just i det ögonblicket knackade det på ytterdörren och till våran förvåning dyker en vän upp som varit först på Phantea Village (bodde där hösten 2009) men där hade de inte några med vårat efternamn sedan till Sunwing Sundy bay där vi befann oss.

Sedan gick vi för att prova den uppvärmnda poolen och köpa lite mat i butiken på hotellet.

Innan vi sedan skulle kolla läget i byn som ligger 2,3 km bort hyrde vi cyklar pratade först med Wings persomal i receptionen , det fanns även hjälmar att låna till dottern, det var inte speciellt dyrt att hyra cyklar några 100 för 14 dagar .

Sunwings personal hade väldigt bra koll på läget och hjälpte oss med att boka en optiker för det är väldigt prisvärt att handla glasögon mina DKNY med synkoll och progresiva glas kostade de 3100 kr

En gång varje dag spelade vi minigolf inne på området som många boende även gjorde.

De flesta som bodde på Ving när vi var där var långtidsboenda i och med det inte var riktigt bad säsong.

En kanonsemester och 50 års dag skriver mer senare om allt vi gorde utanför hotellet


Kastration på ATG-klinik pris

För någon vecka sedan åkte jag de 9 mil som är till våran närmaste ATG klinik i Östersund. Trodde att våran 2 åriga hingst skulle vara klapphingst, Läste på Agrias hemsida att hade man Agria plus så gällde den operation av klapphingst  gällande från 1 Januari 2010. Läste mitt försäkringsbrev och där fanns det med plusförsäkringen.
Ringde och beställde tid och fick då veta att det görs under narkos.
Kommer in med min fantastiskt snälla halvblodshingst Cactus e. Channon 1082 ue. Happy Day 650 (född 1962 ).
Lars-Göran Dahl våran veterinär lovade att ringa när allt var klart.
Han ringde vid lunhtid och sa att hästens kulor hade trillat ned när han fick lungnande så det blev en stående kasration och allt såg bra ut.
Har varit lite orolig hur mycket allt kostnade och fakturan kom i dag
Kastration stående inkl sedering paket   = 2750+moms alltså 3438 kronor så det kändes mer än OK

DUKAN DIET (CRUISE-FASENS DAG 3) andra fasen

I morse hade vågen bara rört sig 0,2 kg men nedåt så det går åt rätt håll, har ändå rasat 4,9kg på 10 dagar sedan jag startade med Dukan Dieten,   I dag är det protein och grönsaker som gäller .

Ska strax ut och promenera mina dagliga 30 minuter , blir nog en kort promenad i dag, snön bara vräker ner. Har själv ett jättebra läge att ha börjat med DUKAN DIET är sjukskriven tills 6 mars, fick högra armen avsparkad av häst i november, jobbar i ett storkök därför denna långa sjukskrivning,
De 9 första dagarna i Dukan Diet ligger på min gamla blogg   SIV-MARIA BLOGG adress sivmaria.svenskablogg.se
ska prova göra en länk dit

Våran älskade Heliga Birma Nanni som är i katthimlen nu


Har en ny blogg under upp byggnad med många bra funktioner

Kommer att flytta min gamla blogg till denna från http//: sivmaria.svenskablogg.se
<script type="text/javascript">
var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18191838)a(1914948)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="'+uri+'" charset="ISO-8859-1"></sc'+'ript>');
</script>

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0