ÖL, KÖPENHAMN och CARLSBERGS BRYGGERIER

Vad ska man ge sin älskling när han fyller 50 år, resa och se NHL (bra idé men plånboken var för tom) funderade på allt möjligt, visste att han var barnsligt förtjust i ÖL och då Carlsbergs SORT GULD, fick ideén av goda vänner Carlsbergs bryggerier museum i Köpenhamn.
Bra ide tyckte jag i och med att det skulle nog funka med tåg. Köper två förstaklass biljetter på X2000 från Sundsvall till Köpenhamn, en resa på 10 timmar med både frukost och tre rätters middag.

Väl framme i Köpenhamn hade jag bokat hotell rum på Best Western Hebron som låg ett stenkast från tågstationen och hade läst mycket gott om detta hotell och speciellt deras frukost,det var nyrenoverat med 100 år på nacken.

Carlsbergs bryggerier låg 45 minuters promenad och var värkligen värd denna långa tågresa, vi hade lite svårt att orientera oss och hitta museet, men när vi väl var där så fick vi en karta och vandra igenom århundraderna av ÖL tillverkning mot slutet hamnade vi i den absolut största bar vi upplevt och drack upp de två ÖL/cider som ingick i inträdet på 80kr, sedan passerade vi stallarna för de jutiska bryggerihästarna med vangnpark och fick se alla fina utmärkelser de fått.

Innan vi kom ut passerade vi en sovenirshop där vi handlade jättefina ölglas och tröjjor mm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0