PETRONELLA (Pellan) Annas älskade Ponny

Petronella f 1997 svensk ridponny  (reg svenskt halvblod med grå papper)

Pappa hette Queens Nugget och hade den smått fantastiske Kingsettle Tankha till pappa Kingen var isabellfärgad hingst från England som var född 1962 och dog 2002 alltså hela 40 år gammal , Kingen var pappa till dåtidens Dressyrkomet - ponny Mr Bento som vann allt i Europa och på sin ålders höst exp till Usa för 1 milon kronor.   Det är tack vare Kingen att vi har en ras i dag som kallas Svensk ridponny, för det fanns ingen stans att registrera hans avkommor.

Mamma till Petronella hette Miss Acenia och var ett halvblodsto e. Flyingehingsten Lambert.

Petronella är en riktig drömponny, snäll och väldigt go, utom mot andra hästar där hon är väldigt bossig och vill hellst inte släppa ifrån sig mat, förutom till unghästarna.
Hon är välutbildad och tävlad i samtliga disipliner till och med ponnygalopp.
Hon är pigg och framåt men inte het, väldigt orädd gör inget om det är halvstorm när Anna är ute och rider. Tyvärr har hon fått en senskada i hagen så jusst nu är hon konvalecent och får bara skrittas under ryttare fram tills nästa ATG besök i maj

Kommentarer
Postat av: Bror



Hästar är livsfarliga dessutom kan dom bitas, museiumbilar är bättre dessutom finns det ibland garage med god dryck där till.

2011-02-10 @ 00:03:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0