BANGKOK 2011

Tredje stoppet på våran resa till vårat mycket välbesökta land i Asien tänker vi ta två dagar i huvudstaden.
Vi bokar hotell på internet innan vi lämnar Koh Samui, våra krav denna gång var ett minst fyrstjärnit hotell med pool och frukost, vi läste resensioner och bestämmde oss för att boka Amari Residens i stadsdelen Sukhumvit och våra förväntningar uppfylldes till högsta grad.
När planet landade i Bangkok kom en guid fram till oss och frågade om vi behövde hjälp, vi fick kartor och en förbokad guidad tur runt Bangkok och se bl Guldbuddan och tempelstaden, lite priser på taxi och tåg från flyget till stan.
Vi tar oss ganska snabbt ner under jord till "tunnelbanan" som vi inväntar en stund och sedan kliver in i en ny vagn och det rullar iväg upp högt i luften, det visar sig vara skytrain och vi hinner med ett byte innan vi kommer fram till rätt station, problemet sedan är vart ligger vårat hotell åt vilket håll och vilken sida på denna stort trafikerade väg, dessutom fanns det bara trappor ingen hiss och vi med BIG SIZE resväskor, vi lyckas ta oss åt rätt håll och rätt sida men vart låg vårat hotell???. Till slut stannar den största svarta man jag sett och frågar om han kan hjälpa oss vi visar honom hotellvoichern och han ringer hotellet och beställer fram en tuktuk från hotellet som vi bara kunde stå och vänta på.
Efter en liten stund dyker det upp en Tuktuk som tog oss till detta flotta nybyggda lyxhotell, där får vi vårat rum och vi går en sväng och kollar poolen mm innan vi tar en tripp till ett av köpcentrumen vi blivit rekomenderade, det hette Siam och visade sig absolut inte passa våra plånböcker, flått till tusen.
Vi fortsatte till MBK och där när vi tog en fika kom en ung servitör fram och frågade om vi var från Sverige , och talade om att han varit hit en gång och varit upp och sett Paviljongen i Bispgården helt otroligt grannbyn.
Nästa morgon klädde vi oss så vi kunde åka på tur och vi fick egen bil och engelsk talande guid, Vi hann till och med se Estern & oriental expressen "lyxtåget mellan bangkok och Singapore" enkel biljett 15 000 kr
Något vi absolut inte ångrade var denna fantastiska dag som började med ett besök att se guldbuddan som 1955 skulle renoveras , då det upptäcktes att den var av renaste guld och inte av lera som den var täckt med 3,5 m hög och  5,5 ton.
Sedan fortsatte vi till den heliga tempelstaden och började med att se den vilande buddan 15 m hög och 45 m lång, sedan vet jag inte hur många olika tempel vi han med.
Inuti temrelstaden utbildas massörer och hade vi inte haft guid så skulle man kunnat ta en massage även där utanför templen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0