Koh Samui 2011 Chaweng beach


  


Efter några trevliga dagar på ön Koh Lanta bestämmer vi oss att åka vidare, efter lite dividerande och funderingar och hjälp av personalen på ett internetcafe tillika resebyrå beslutar vi att det blirKoh Samui .
Vi lämnar tidigt på morgonen hotellet med en liten buss till Krabi på fastlandet för att vänta en stund på en bakgata på en större luftcondisionerad buss som skulle ta oss rakt igenom landet till ett färjeläger.
Bussen var det absolut inget fel på men kändes lite konstigt att dela den även med små fåglar i bur som några kvinnor hade med sig, efter en massa timmar på bussen anlände vi färjeterminalen, där vi fick hjälp med vilken färja vi skulle med och efter att ha gått upp för en smal trappa med våra BIG SIZE resväskor (äldre thailänsk kvinna puttade på min upp för trappan snacka om att jag blev förvånad) hamnar vi för ca 1,5h på över däck i väntan på vårat nya resmål.
Vi ser ön komma i horisonten och efter en stund lägger färjan till  och vi kliver av och går mot väntande taxi bilar för att åka till andra sidan ön och byn Cheweng, Vi kommer i lag med ett gäng backpackers som provade att hjälpa varandra och tog även oss under sitt beskydd för att inte bli skinnade på pengar till en otrevlig rackare till taxichaufför,
Efter en stund blir vi alla upplockade av en minibuss som körde oss till Cheweng , alla klev av mitt i byn men inte jag i min kompis utan vi fick skuts en liten bit till.
Vi trodde att vi blivit avställda helt fel för där fanns bara en liten trävägg med dörr och vi skulle bo i Bungalow på Seascape hotell med stor pool och massor av bungalows och även hotell & restaurang.
Men när vi äntligen kom in fått vårat lilla krypinn var vi jättehungriga sa vi att vi går ut på byn och kollar om vi hittar någon restaurang men ville kolla poolen och då såg vi något helt underbart, bord uppdukade på stranden och en liten båt full med fisk och skaldjur under ett tjockt lager is, så där åt vi en helt fantastiskl middag.
Dagarna som följde levde vi ett fantastiskt liv på den otroligt vackra ön badade i det långgrunda vattnet, efter att först ha förvissat oss om att det inte fanns små maneter där vi gick ut, plockade massor av stora skal som jag gissade var från någon odling av pärlor, det blev en massa massage till en billig penning även manikyr osv.
Massor av god mat hann vi med och alldeles för mycket Singa och Moshito svalkande drink.
Efter en vecka med koll på vart Beckhams hus låg bokade vi oss vidare men då med flyg till Bangkok så lämnar vi denna vackra Ö

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0